Flexwonen

Langer thuis

Stedelijke ontwikkeling

Opdrachtgever:

Dura Vermeer Bouw Zuid-West BV | Rotterdam | 2018 – 2019

Situatie:

In 2013 heeft Dura Vermeer een tender gewonnen voor de ontwikkeling van het Katwijkerlaantracé. Een van de ontwikkelingen betreft de ontwikkeling en bouw van een levensloopbestendig appartementencomplex voor levenslustige 50-plussers. Aan WIJDELAND de opdracht een rendabel project te ontwikkelen.

Opdracht:

Renderend programma bedenken, financiën inzichtelijk krijgen en het voorbereiden tot start verkoop voor de ontwikkeling van 14 levensloopbestendige appartementen in Résidence Zenobia.

Oplossing:

Vastgoedexploitatiemodel verbeterd, in samenspraak met gemeente gekomen tot een aangepast maar renderende gewenste ontwikkelingspotentie. Communicatiekanalen opgezet en geactiveerd. Appartementen worden energieneutraal (EPC = -0,15), kwalitatief hoogwaardig én woonklaar afgewerkt. 

Resultaat:

Gastvrijheid met een grote G: de ontwikkeling draait om de behoeften en wensen van de bewoners, niet andersom. 

Dat betekent in andere woorden: een ruim balkon waar je met 6 personen aan tafel kunt zitten of minimaal twee zonnebedden kwijt kunt plus plantenbakken, een glazen balustrade, minimaal één hobbykamer naast de slaapkamer, een ruime woonkamer met een Siematic keuken (standaard), een luxe badkamer met sanitair van Villeroy & Boch (standaard), de wanden sausklaar opgeleverd (in plaats van behangklaar), veiligheid geborgd door een camerasysteem, energiezuinig (EPC -0,15), deels sedumdak en een onder architectuur aangelegde tuin rondom, volop zonnepanelen, een hippe entreehal met bankje om te wachten op de taxi of om even een praatje te kunnen maken met je buren, afgeronde drempels (waar die niet weggelaten konden worden) dus rolstoel- en rollatorvriendelijk, een gemeenschappelijke met videocamera bewaakte ruime fietsenstalling. Enzovoort. Kortom, een op de bewoners gericht doordacht ontwerp waar over elk detail is nagedacht. We zijn vast ook iets vergeten, maar desondanks overtuigd van dit stukje klasse levensloopbestendig wonen, als bewijs ‘dat het ook zo kan’. Waar een wil is, is een weg.

Voor de opdrachtgever Dura Vermeer: Rendabel project dankzij de hoge VON-opbrengsten in samenhang met hoogste kwaliteit, resultaat verdrievoudigd (van negatief naar positief): kwaliteit verkoopt zichzelf. Met circa 400 belangstellenden en uiteindelijk 60 inschrijvingen voor 14 luxe toekomstbestendige appartementen een voorbeeldproject voor Dura Vermeer breed. Start bouw Q4 2019, opgeleverd in 2021. 

Voor uw vraagstuk een passende oplossing nodig? Neem contact
op voor een vrijblijvend gesprek.