Flexwonen

Langer thuis

Stedelijke ontwikkeling

Situatie:

In opdracht van woningcorporatie Waterweg Wonen ontwikkelt en bouwt Dura Vermeer Bouw Zuid West tot 2024 in drie deelplannen aantrekkelijke eengezinswoningen. Sloop van 651 sociale huurwoningen, de realisatie van 411 koopwoningen en 19 sociale huurwoningen. De Nieuwe Vogelbuurt is en wordt een gerevitaliseerde en veilige gezinswijk voor starters, jonge gezinnen en ouderen met een jonge geest. Met behoud van het unieke, groene en kindvriendelijke karakter.

Opdracht:

Het ontwikkelen en in verkoop brengen deelplan 1 De Broedvogel met circa 200 woningen, het vermarkten van ‘immigrantenwijk Holy ZO’ door ‘placemaking & branding’ naar ‘hippe wijk De Nieuwe Vogelbuurt’ en meewerken aan het programma en de opdracht voor het vervolg van nog eens 230 nieuwbouw koopwoningen.

Uitvoering:

Project-procesmanagement voeren op project, financieel management, voorgenomen bouwplan verbeteren, de wijk in om live gesprek met oude en nieuwe buurtbewoners te voeren, Facebook als hét communicatieplatform voor alle betrokkenen, gerichte gebiedsmarketingcampagne bedacht en uitgevoerd. Tot slot de woningen in verkoop gebracht.

Resultaat:

Betrokkenheid van de omgeving en belangstelling is via Facebook meer dan verviervoudigd in minder dan twee jaar. Nieuwe samenwerkingen met lokale partners aangegaan om ook de lokale economie te stimuleren. Per fase telkens 10% tot 20% prijsverhoging in VON-prijzen gerealiseerd, netto rendement meer dan verdubbeld voor zowel Ontwikkeling als Bouw. De communicatie is op alle vlakken sterk verbeterd en de samenwerkingen verlopen weer soepel, zowel met woningcorporatie als gemeente. Maar het meest trots op dat in anderhalf jaar tijd de identiteit van de wijk is veranderd en kopers in de rij staan om hier te mogen investeren en wonen.

Voor uw vraagstuk een passende oplossing nodig? Neem contact
op voor een vrijblijvend gesprek.